ZPPM we współpracy z J.S Hamilton Poland Sp. z o.o. zapraszają na szkolenie on-line pt. “Nowe zagrożenie w branży spożywczej – sposób postępowania w związku z zagrożeniem COVID-19“.
Szkolenie odbędzie się 3 czerwca 2020r. o godz. 13:00 na platformie ZOOM. Przewidywany czas szkolenia ok. 2 godziny.
Termin nadsyłania zgłoszeń: 27.05.2020r. – do końca dnia.
Cel:
Przedstawienie najlepszych praktyk związanych z zarządzaniem sytuacją kryzysową w zakładzie spożywczym w aspekcie działań dotyczących zagrożenia COVID-19.
Korzyści:
Usystematyzowanie wiedzy oraz zapoznanie uczestników ze Standardowymi Procedurami Operacyjnymi (SOP) w zakładzie produkcyjnym w aspekcie COVID-19. Uczestnikom przedstawiona zostanie procedura z zakresu postępowania w przypadku podejrzenia, a także wystąpienia zakażenia pracownika.
Program:
1. Wprowadzenie w problematykę:
- COVID-19 – poznajmy wroga,
- Koronawirus a zanieczyszczenie żywności,
- Elementy systemu zarządzania incydentami.
2. Działania związane z zagrożeniem COVID-19:
- Wymagania względem pracowników,
- Wymagania dla kierowców dowożących i odbierających towar,
- Wymagania względem osób odwiedzających zakład spożywczy,
- Procedury odnośnie utrzymania czystości,
- Szatnie pracownicze w aspekcie COVID-19
3. Rekomendowane działania:
- Podejścia do sprzątania i środki ochrony indywidualnej,
- Przygotowanie firmy na wypadek zakażenia pracowników koronawirusem SARS COV-2.
4. Podsumowanie, odpowiedzi na pytania, zakończenie szkolenia.
Prelegent:
Tomasz Andrysiak – Trener J.S.Hamilton Poland Sp. z o.o. w zakresie standardów ISO 9001, BRC v.8. i IFS 6.6. Doświadczenie w komórkach związanych z zarządzaniem i zapewnieniem jakości jako Specjalista ds. HACCP, Kierownik Działu Jakości oraz Pełnomocnik ds. systemów zarządzania jakością w branży spożywczej. Czynny audytor, uczestniczy i prowadzi wdrożenia oraz szkolenia w zakresie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności wg. normy ISO 22000, standardu IFS Food, BRC oraz systemu HACCP.
Wymagania techniczne:
Wystarczy dostęp do Internetu (zalecamy przeglądarkę Chrome) i komputer wyposażony w mikrofon i głośniki.
Uczestnicy online mogą zadawać pytania, rozmawiać z trenerem i miedzy sobą.
Uczestnik otrzyma od organizatorów drogą mailową link do spotkania on-line. Po kliknięciu w link, aplikacja ZOOM zostanie automatycznie pobrana na komputer uczestnika, ale zalecamy jej wcześniejszą instalację korzystając z adresu: https://zoom.us/download
Cena : 170 zł + VAT 23 % / os.
Cena zawiera : szkolenie, zaświadczenie ze szkolenia w wersji elektronicznej.
Materiały szkoleniowe z webinarium płatne dodatkowo: 50 zł netto + VAT 23 %
Faktura VAT za szkolenie przesyłana będzie w wersji elektronicznej po szkoleniu.