Związek Polskich Przetwórców Mleka objął swoim patronatem konferencję szkoleniową pt. „Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa”, która 11 października 2018r. odbędzie się w Warszawie, w hotelu Marriott. Organizatorem konferencji jest Polska Federacja Producentów Żywności – Związek Pracodawców. Organizatorzy przewidzieli 25% zniżki dla prenumeratorów kwartalnika „Food Lex”

W programie m.in.: 

  • Podawanie w oznakowaniu wyrobów informacji, że produkt nadaje się dla wegetarian/wegan
  • Aktualne kwestie dotyczące oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych
  • Skąd się biorą informacje na etykiecie produktu spożywczego – krótko o badaniach laboratoryjnych
  • Projekt ustawy o oznakowaniu produktów wytworzonych bez wykorzystania organizmów genetycznie zmodyfikowanych jako wolnych od organizmów genetycznie zmodyfikowanych
  • Podawanie na etykietach produktów spożywczych informacji o dodatkach do żywności z uwzględnieniem zasady przenoszenia


Kto powinien wziąć udział w konferencji?

Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych – pracowników działów produkcji, zapewnienia jakości, technologii, a także dla osób odpowiedzialnymi za sprawy legislacyjne.

Formularz zgłoszeniowy
Szczegółowy program
Informacje o wykładowcach

Więcej informacji na stronie: www.pfpz.pl
Dodatkowych informacji udziela:
Monika Jonczak, Dyrektor  ds. marketingu
tel.: +48 22 830 70 55, email: m.jonczak@pfpz.pl

 

Związek Polskich Przetwórców Mleka
ul. Złota 59, budynek Lumen, piętro 6
00-120 Warszawa 

Telefon: +48 222 660 271
Faks: +48 222 660 372
sekretariat@zppm.pl