Związek Polskich Przetwórców Mleka objął swoim patronatem konferencję szkoleniową pt. „Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa”, która 11 października 2018r. odbędzie się w Warszawie, w hotelu Marriott. Organizatorem konferencji jest Polska Federacja Producentów Żywności – Związek Pracodawców. Organizatorzy przewidzieli 25% zniżki dla prenumeratorów kwartalnika „Food Lex”
W programie m.in.:
Podawanie w oznakowaniu wyrobów informacji, że produkt nadaje się dla wegetarian/wegan
Aktualne kwestie dotyczące oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych
Skąd się biorą informacje na etykiecie produktu spożywczego – krótko o badaniach laboratoryjnych
Projekt ustawy o oznakowaniu produktów wytworzonych bez wykorzystania organizmów genetycznie zmodyfikowanych jako wolnych od organizmów genetycznie zmodyfikowanych
Podawanie na etykietach produktów spożywczych informacji o dodatkach do żywności z uwzględnieniem zasady przenoszenia
Kto powinien wziąć udział w konferencji?
Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych – pracowników działów produkcji, zapewnienia jakości, technologii, a także dla osób odpowiedzialnymi za sprawy legislacyjne.
Więcej informacji na stronie: www.pfpz.pl Dodatkowych informacji udziela: Monika Jonczak, Dyrektor ds. marketingu tel.: +48 22 830 70 55, email: m.jonczak@pfpz.pl
Związek Polskich Przetwórców Mleka ul. Złota 59, budynek Lumen, piętro 6 00-120 Warszawa