“Akademia prawa żywnościowego” pod patronatem ZPPM
Home/“Akademia prawa żywnościowego” pod patronatem ZPPM
Z przyjemnością informujemy, że ZPPM objął swoim patronatem koleją edycję „Akademii Prawa Żywnościowego”.
Organizatorami wydarzenia są Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex”. Akademia odbywać się będzie w dniach 17-18 maja 2023 r. w formule on-line na platformie ZOOM.
Program:
I dzień 17/05/2023 w godz. 10.00-14.30
Oświadczenia środowiskowe w branży spożywczej – Michał Tracz, KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.
Klasyfikacja środków spożywczych pod kątem stosowania substancji dodatkowych oraz aktualne problemy interpretacyjne związane z dodatkami do żywności – Joanna Gajda-Wyrębek, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy
Jakość i bezpieczeństwo żywności w orzecznictwie Trybunału Sprawiedliwości UE – Justyna Nowak, KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.
Odpowiedzialność producenta za bezpieczeństwo żywności – wybrane aspekty prawne – Jacek Myszko, Martyna Jakubiak, Kancelaria Sołtysiński Kawecki & Szlęzak
II dzień 18/05/2023 w godz. 10.00-14.30
Maksymalne poziomy witamin i składników mineralnych oraz innych substancji w żywności – Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy
Zmiany w regulacjach dotyczących suplementów diety i żywności funkcjonalnej – Joanna Krakowiak, Wardyński i Wspólnicy sp.k.
Zmniejszenie pestycydów w żywności. Nowa propozycja Komisji Europejskiej i jej wpływ na branżę spożywczą – Jowita Prokop, Kancelaria Eversheds Sutherland
Nowe ryzyka w żywności – surowcowe i opakowaniowe – przegląd oraz przeciwdziałanie – Romualda Dolińska, Silliker Polska Sp. z o.o.
Organizatorzy gwarantują najbardziej aktualne informacje dotyczące przepisów regulujących jakość i bezpieczeństwo żywności.
Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów jakości i rozwoju, produkcji, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych.