Prawo podatkowe – aktualne wyzwania dla przedsiębiorców z branży żywnościowej w 2023r.
Home/Prawo podatkowe – aktualne wyzwania dla przedsiębiorców z branży żywnościowej w 2023r.
Uprzejmie informujemy, że ZPPM objął swoim patronatem konferencję on-line pt.: „Prawo podatkowe – aktualne wyzwania dla przedsiębiorców z branży żywnościowej w 2023 r.”, która odbędzie się w dniu 16 marca2023 r. w godz. 10:00-13:00na platformie ZOOM.
Konferencję organizują Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex”. Partnerem merytorycznym konferencji jest Ernst & Young Usługi Finansowe Audyt spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Polska sp.k.
Program:
Krajowy system e-faktur z perspektywy resortu finansów Anna Mytyk, zastępca dyrektora w Departamencie Podatku od Towarów i Usług w Ministerstwie Finansów
E-faktury – czas na przygotowania Katarzyna Wróblewska, Partner w Dziale Doradztwa Podatkowego EY
Ulgi i efektywność kosztowa Magdalena Zalech, Partner w Dziale Doradztwa Podatkowego EY
Narzędzia prawno–podatkowe służące obniżeniu kosztów zakupu energii Sławomir Czajka, Partner w Dziale Doradztwa Podatkowego EY
Dobrowolne zasady współpracy z administracją skarbową Dorota Pokrop, Partner w Dziale Doradztwa Podatkowego EY
Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej a szczególnie dla Działów Prawnych, Działów Podatkowych, Księgowych i Członków Zarządu!
Link do uczestnictwa w konferencji poprzez aplikację Zoom zostanie przesłany w dniu poprzedzającym wydarzenie.
Więcej informacji na temat konferencji udzielają organizatorzy:
Monika Jonczak Dyrektor ds. Marketingu i Administracji Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców e-mail: m.jonczak@pfpz.pl Tel.: +48 22 830 70 55
Związek Polskich Przetwórców Mleka ul. Złota 59, budynek Lumen, piętro 6 00-120 Warszawa