Konferencja „Wyzwania prawne związane z produkcją żywności”
Home/Konferencja „Wyzwania prawne związane z produkcją żywności”
ZPPM objął swoim patronatem konferencję pr. „Wyzwania prawne związane z produkcją żywności”, która odbędzie się w dniach 16-17 listopada 2022 r. na platformie ZOOM.
Organizatorami konferencji są Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex”. Partnerem konferencji jest firma A.G.A. Analytical Sp. z o. o. Sp. k. i GBA POLSKA Sp. z o.o.
Program:
I dzień 16/11/2022:
Plant food – szansa czy wyzwanie dla przemysłu spożywczego? Romualda Dolińska, Silliker Polska Sp. z o. o
Aparatura wspierająca produkcję i analizę żywności Piotr Kęsicki, A.G.A. Analytical Sp. z o. o. Sp. k.
Zasada swobodnego przepływu towarów na rynku Unii Europejskiej – czy ma zastosowanie w przypadku żywności? Joanna Krakowiak, Wardyński i Wspólnicy sp.k.
Omówienie stanowisk Stałego Komitetu UE w sprawie klasyfikacji dodatków do żywności Joanna Gajda-Wyrębek, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy
II dzień 17/11/2022
Kontrola opakowań żywności – obowiązki przedsiębiorców w zakresie dysponowania dokumentami potwierdzającymi zgodność z przepisami UE Marzena Pawlicka – Cegiełko, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy
Błonnik pokarmowy – kilka słów o metodach analitycznych Przedstawiciel GBA POLSKA Sp. z o.o.
Prace legislacyjne dotyczące zanieczyszczeń żywności i rewizji rozporządzenia nr 1881/2006 Andrzej Starski, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy
Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów jakości i rozwoju, produkcji, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych.
Link do uczestnictwa w konferencji poprzez aplikację Zoom zostanie przesłany w dniu poprzedzającym wydarzenie.