Home/Akademia Prawa Żywnościowego 25 – 26 maja 2022r.
Miło nam poinformować, że ZPPM objął swoim patronatem konferencję pt. „Akademia Prawa Żywnościowego”, która odbędzie się w dniach 25-26 maja 2022r. w formule stacjonarnej w Pałacu Mała Wieś, Hotel &Spa w Belsku Dużym k. Warszawy oraz dla chętnych w formule on-line na platformie ZOOM.
Organizatorami konferencji są Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców i kwartalnik „Food-Lex”.
Program:
I dzień 25/05/2022:
Nieuczciwe praktyki handlowe w kontekście jakości i bezpieczeństwa żywności Jowita Prokop, Kancelaria Eversheds Sutherland
Zmiana ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych oraz niektórych innych ustaw – nowe uprawnienia IJHARS, konsekwencje dla przedsiębiorców Michał Tracz, Marcelina Izydorczyk, Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.
Ocena sensoryczna jakość żywności – znaczenie i rola w świetle obowiązujących przepisów Maciej Wojciechowski, GBA POLSKA Sp. z o.o.
Eko-projektowanie opakowań jako wyzwanie strategii „Zielony Ład” w aspekcie jakości i bezpieczeństwa żywności Marta Krawczyk, REKOPOL Organizacja Odzysku Opakowań
Zanieczyszczenia żywności pochodzące z opakowań – prace legislacyjne. Kwestie istotne dla producentów żywności Marzena Pawlicka, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego Państwowy Zakład Higieny –PIB
II dzień 26/05/2022:
Sankcje karne w obszarze jakości i bezpieczeństwa żywności – ostatnie zmiany przepisów, orzecznictwo Jowita Prokop, Kancelaria Eversheds Sutherland
Ustalanie wartości odżywczej produktów – najczęściej popełniane błędy Beata Przygoda, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego Państwowy Zakład Higieny – PIB
Nasiona Chia w żywności Patrycja Szymańska, Eurofins Polska Sp. z o.o.
Trwałość wyrobów spożywczych w kontekście możliwości przekazywania ich na cele charytatywne. Praktyka i prawo Romualda Dolińska, Silliker Polska Sp. z o.o.
Standaryzacja procesów gwarantem wysokiej jakości – zastosowanie narzędzi lean management w budowaniu efektywnych Marcin Turski Fresh Logistics Polska sp. z o.o.
Stosowanie substancji dodatkowych w praktyce – interpretacje obowiązujących przepisów Joanna Gajda-Wyrębek, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego Państwowy Zakład Higieny – PIB
Organizatorzy gwarantują najbardziej aktualne informacje dotyczące przepisów regulujących jakość i bezpieczeństwo żywności!
Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów jakości i rozwoju, produkcji, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych!
Na ewentualne pytania, odpowie:
Monika Jonczak Dyrektor ds. Marketingu i Administracji Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców ul. Cybernetyki 19B, 02-677 Warszawa Kom. +48 604 143 104 Tel.: +48 22 830 70 55