Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i zaleceń 20-21 października 2021r.
Home/Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i zaleceń 20-21 października 2021r.
ZPPM objął swoim patronatem konferencję pt. “Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i zaleceń“. Konferencję w dniach 20-21 października 2021r. organizują Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex” na platformie Zoom.
W programie:
• Rekomendacja krajowa Czech dotycząca podawania możliwej i niezamierzonej obecności alergenów pokarmowych lub substancji spożywczych powodujących reakcje nietolerancji Jana Bártová, Nestle Czechy • Zielony Ład UE: w jaki sposób zharmonizowane informacje o środowisku skierowane do konsumentów mogą wspierać zrównoważony rozwój. Rola sektora żywności i napojów Johannes Weber, Nestle Europa, Bliski Wschód i Afryka Północna • Komunikaty marketingowe dotyczące przydatności materiałów opakowaniowych do recyklingu i biodegradacji Krzysztof Wójcik, Sieć Badawcza Łukasiewicz – Instytut Biopolimerów Włókien Chemicznych, COBRO • Najczęstsze błędy w oznakowaniu pochodzenia wyrobu gotowego i podstawowych składników na podstawie wyników kontroli urzędowych Przedstawiciel Głównego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych • Znakowanie produktów ekologicznych w świetle nowych przepisów unijnych Renata Przegalińska, Agro Bio Test Sp. z o.o. • QUID – deklarowanie na etykiecie zawartości charakterystycznych składników Małgorzata Krzepkowska, J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.
Organizatorzy gwarantują najbardziej aktualne informacje znakowania produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i zaleceń.
Kontakt do organizatorów: Monika Jonczak – dyrektor ds. marketingu e-mail: m.jonczak@pfpz.pl Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców ul. Chałubińskiego 8, 00-613 Warszawa M: +48 604 143 104
Związek Polskich Przetwórców Mleka ul. Złota 59, budynek Lumen, piętro 6 00-120 Warszawa