Cukiernictwo to sztuka wymagająca nie tylko pasji, ale i znajomości najnowszych trendów. Akademia Hochland Professional, we współpracy z IRCA POLAND, 22  stycznia zorganizowała w Łodzi warsztaty kulinarne Masterclass, które wprowadziły uczestników w świat deserów na najwyższym poziomie.

W Międzynarodowej Szkole Kulinarnej Ashanti mistrzowie cukiernictwa: Mariusz Górecki i Krzysztof Kopciński pokazali, jak wykorzystać pełnotłuste sery twarogowe w  nowatorskich zastosowaniach cukierniczych. Wspólnie  wykonano palony sernik baskijski z karmelizowanym wierzchem oraz sernik na pesto pistacjowym z kawałkami orzechów. Przygotowano również, idealne do nowoczesnych ciast z blachy, kremy cukiernicze w stylu mascarpone. Dużym zainteresowaniem cieszyło się także tynkowanie ciast okazjonalnych masą na bazie sera Cremette. Podczas warsztatów uczestnicy nauczyli się innowacyjnych technik od najlepszych ekspertów i poznali receptury odpowiadające na najnowsze potrzeby rynku cukierniczego. Ponadto otrzymali bezpłatny zestaw startowy Hochland Professional, by przetestować produkty u siebie w firmie wraz z  recepturami wykorzystanymi podczas szkolenia. To była doskonała okazja, aby przedstawić najnowsze trendy cukiernicze z wykorzystaniem serów Hochland i zainspirować się nowymi smakami – mówi Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska.  

Więcej informacji na www.warsztaty-hochland.pl

Związek Polskich Przetwórców Mleka
ul. Złota 59, budynek Lumen, piętro 6
00-120 Warszawa 

Telefon: +48 222 660 271
Faks: +48 222 660 372
sekretariat@zppm.pl