Miło nam poinformować, że ZPPM został patronem wydarzenia pt.: „Akademia Food-Lex”, która odbędzie się w dniach 22-23 maja 2024 r. w formule stacjonarnej w Vienna House by Wyndham Andel’s w Łodzi oraz dla chętnych w formule on-line na platformie ZOOM.
Organizatorami Akademii są Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex”, partnerem konferencji jest J.S. Hamilton Poland S.A.
Udział w Akademii stanowi doskonałą okazję do poznania najlepszych praktyk oraz zdobycia wiedzy na temat najnowszych zmian i wyzwań w prawie żywnościowym, a także do nawiązania cennych kontaktów zawodowych!
Materiały do kontaktu z żywnością – ostatnie zmiany prawne Marzena Pawlicka-Cegiełko, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – PIB
Najnowsze regulacje unijne w zakresie wymogów materiałów do kontaktu z wodą przeznaczoną do spożycia przez ludzi i ich praktyczne skutki Anita Palukiewicz, SSW Spaczyński, Szczepaniak i Wspólnicy sp.k.
ESG – obowiązek niefinansowego raportowania Piotr Kowalik, Eversheds Sutherland
Łańcuch dostaw – obowiązki w zakresie badania dostawców i pochodzenia surowców Marta Gadomska- Gołąb, Iwona Kacprzak, Eversheds-Sutherland
Reklama żywności w orzecznictwie Jacek Myszko, Ewelina Woike-Reguła, Kancelaria Sołtysiński Kawecki & Szlęzak
Zafałszowania żywności w orzecznictwie Joanna Krakowiak, Marcin Rytel, Wardyński i Wspólnicy sp.k.
II dzień 22/05/2024
Przetwarzanie odpadów i produktów ubocznych z przemysłu rolno-spożywczego w biogazowni Beata Wiszniewska, Polska Grupa Biogazowa S.A.
Zastosowanie technologii proekologicznych w przedsiębiorstwie poprzez zakupenergii odnawialnej bezpośrednio od wytwórcy w ramach umowy PPA Konrad Grzyb, IEN S.A.
Szacowanie śladu węglowego organizacji, od czego zacząć? Mateusz Krawczuk, SGS Polska Sp. z o.o.
Aromaty – aktualne prace legislacyjne i zmiany prawne Joanna Gajda-Wyrębek, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – PIB
Zarządzanie alergenami podczas produkcji Małgorzata Krzepkowska, J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.
Wymogi GFSI odnośnie zarządzania ryzykiem zafałszowań oraz dostawcami w świetle praktyki auditowej oraz możliwości zakładów produkcyjnych Sławomir Stec, DNV Business Assurance Poland Sp. z o.o.
Przepisy w zakresie przeciwdziałania wylesianiu z perspektywy branży spożywczej Michał Tracz, Marcelina Izydorczyk, Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.
Notyfikacje przepisów technicznych (TRIS) – aspekty istotne dla biznesu Michał Tracz, dr Justyna Nowak, Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.
Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów jakości i rozwoju, produkcji, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych!
Link do uczestnictwa w konferencji poprzez aplikację Zoom zostanie przesłany przez organizatorów w dniu poprzedzającym wydarzenie.
Związek Polskich Przetwórców Mleka ul. Złota 59, budynek Lumen, piętro 6 00-120 Warszawa