Uprzejmie informujemy, że ZPPM objął swoim patronatem konferencję pt. „Zafałszowania żywności – aktualne trendy i wyzwania prawne”, której organizatorami są Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex”.

Konferencja odbędzie się w dniu 13 września 2023 r. w godzinach 10.00-12.30 w formule on-line na platformie ZOOM.

Partnerem merytorycznym konferencji jest Kancelaria prawna KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński.

Program:

  • Zafałszowania żywności z perspektywy GIJHARS

Dorota Balińska-Hajduk – Dyrektor Biura Kontroli Jakości Handlowej, Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
Dorota Bocheńska – Dyrektor Biura Orzecznictwa i Legislacji, Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych 

  • Zafałszowania w praktyce – konkluzje nt. trendów w postępowaniach na gruncie prawa żywnościowego

Michał Tracz – radca prawny, kancelaria prawna KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński
dr Justyna Nowak – radca prawny, kancelaria prawna KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński
Marcelina Izydorczyk – adwokatka, kancelaria prawna KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński

  • Relacje z dostawcami i odbiorcami – kluczowe punkty dla bezpieczeństwa prawnego producenta

Ewa Rutkowska – adwokatka, współzałożycielka kancelarii prawnej KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński
Julia Żychlińska – adwokatka, kancelaria prawna KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński
Mateusz Winczura – aplikant adwokacki, kancelaria prawna KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński

Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów jakości i rozwoju, produkcji, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych!

Link do uczestnictwa w konferencji poprzez aplikację Zoom zostanie przesłany w dniu poprzedzającym wydarzenie.

Szczegółowy program
Formularz rejestracyjny

Na wszelkie pytania związane z konferencją odpowiada:

Monika Jonczak
Dyrektor ds. Marketingu i Administracji
Polska Federacja Producentów Żywności
Kom. +48 604 143 104
Tel.: +48 22 830 70 55
m.jonczak@pfpz.pl

Związek Polskich Przetwórców Mleka
ul. Złota 59, budynek Lumen, piętro 6
00-120 Warszawa 

Telefon: +48 222 660 271
Faks: +48 222 660 372
sekretariat@zppm.pl