ZPPM partnerem eForum pt. „Analiza ryzyka i zarządzanie alergenami w przemyśle spożywczym”
Home/ZPPM partnerem eForum pt. „Analiza ryzyka i zarządzanie alergenami w przemyśle spożywczym”
ZPPM został Partnerem Wspierającym eForum pt. „Analiza ryzyka i zarządzanie alergenami w przemyśle spożywczym”, które będzie miało miejsce w dniach 17-18 maja 2023 r.
Obecność alergenów w żywności jest jednym z najczęściej występujących powodów wycofywania produktów z rynku. Informowanie “może zawierać” jest coraz częściej kwestionowane przez konsumentów, ale również inspekcje i odbiorców surowców i półproduktów. Temat uregulowania podejścia do analizy ryzyka i informowania konsumentów jest coraz częściej wskazywany jako priorytet przyszłej legislacji, a analiza ilościowa ryzyka stanowi podstawę takiego podejścia. Już obecnie przemysł może korzystać z szeregu raportów i przewodników na poziomie FAO WHO oraz instytucji branżowych wskazujących dobre praktyki. To wszystko będzie przedmiotem 2-dniowego szkolenia w formule eFORUM z udziałem światowych i krajowych ekspertów.
Serdecznie zapraszamy
Członkowie ZPPM otrzymują 10% rabatu na udział w konferencji.