Konferencja „Informowanie konsumentów o produktach spożywczych” – 20.10.2022
Home/Konferencja „Informowanie konsumentów o produktach spożywczych” – 20.10.2022
Miło nam poinformować, że ZPPM objął swoim patronatem konferencję pt. „Informowanie konsumentów o produktach spożywczych w świetle aktualnych przepisów”, która odbędzie się w dniu 20 października2022 r. w godz. 10:00-14:15na platformie ZOOM.
Organizatorami konferencji są Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex”.
Program:
Deklaracja aromatów w oznakowaniu produktów Joanna Gajda-Wyrębek, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne w kontekście informacji o wartości odżywczej podawanej na etykietach produktów Beata Przygoda, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy
(„green claims) w oznakowaniu i reklamie Michał Tracz, Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j. Mateusz Hyży, Kancelaria SSW Pragmatic Solutions Spaczyński, Szczepaniak, Okoń sp.k.
Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całymłańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów jakości i rozwoju, produkcji, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych.
Link do uczestnictwa w konferencji poprzez aplikację Zoom zostanie przesłany w dniu poprzedzającym wydarzenie.
Pani Monika Jonczak Dyrektor ds. Marketingu i Administracji Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców Kom. +48 604 143 104 mail: m.jonczak@pfpz.pl
Związek Polskich Przetwórców Mleka ul. Złota 59, budynek Lumen, piętro 6 00-120 Warszawa