„Produkcja żywności – kwestie istotne dla przedsiębiorców” – konferencja on-line
Home/„Produkcja żywności – kwestie istotne dla przedsiębiorców” – konferencja on-line
ZPPM objął swoim patronatem konferencję on-line pt. „Produkcja żywności – kwestie istotne dla przedsiębiorców”, która odbędzie się w dniu 28 lipca 2022r. w godzinach 10:00-14:15 na platformie ZOOM.
Organizatorami konferencją są Polska Federacja Producentów Żywności – Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex”
Program:
Produkty zbożowe pełnoziarniste – wymagania prawne, przykłady oznakowania i znaczenie żywieniowe
Barwniki w żywności w świetle obowiązujących przepisów
Wprowadzanie w błąd a zafałszowanie żywności na gruncie obowiązujących przepisów oraz orzecznictwa
Kontrola opakowań żywności – obowiązki przedsiębiorców w zakresie dysponowania dokumentami potwierdzającymi zgodność z przepisami UE
Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całymłańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów jakości i rozwoju, produkcji, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych.
Zapraszamy do udziału!
Kontakt:
Monika Jonczak – dyrektor ds. marketingu e-mail: m.jonczak@pfpz.pl Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców ul. Cybernetyki 19B, 02-677 Warszawa M: + 48 604 143 104