Bezpłatne webinarium: Liczenie i redukcja śladu węglowego nowym wymiarem konkurencyjności przedsiębiorstw sektora przetwórstwa spożywczego
Home/Bezpłatne webinarium: Liczenie i redukcja śladu węglowego nowym wymiarem konkurencyjności przedsiębiorstw sektora przetwórstwa spożywczego
ZPPM objął swoim patronatem bezpłatne webinarium pt. „Liczenie i redukcja śladu węglowego nowym wymiarem konkurencyjności przedsiębiorstw sektora przetwórstwa spożywczego”. Webinarium odbędzie się 28 stycznia 2022r. (piątek) w godz. 10:30-12:40 na platformie ZOOM.
Prelegentami będą eksperci z Fundacji Climate Strategies Poland:
dr Agnieszka Liszka – Dobrowolska – Zarząd Fundacji
Łukasz Broniewski – Zarząd Fundacji
Łukasz Dobrowolski – Dyrektor, Strategie Klimatyczne i Rynek Energii, CSP
Aleksandra Drewko – Ekspert, CSP
Dlaczego temat śladu węglowego firmy to temat strategiczny, który znacząco wpłynie na prowadzenie biznesu? Dlaczego już dziś warto i trzeba liczyć ślad węglowy, jak się do tego zabrać, co zrobić z wynikami obliczeń i gdzie się spodziewać wyzwań – te zagadnienia poruszą eksperci Fundacji Climate Strategies Poland (CSP). Fundacja na co dzień liczy ślad węglowy organizacji, produktów i usług, wspiera firmy w budowaniu strategii redukcji emisji i komunikacji klimatycznej, prowadzi działania edukacyjne.
Webinarium jest przeznaczone dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej – dla Zarządów, osób zajmujących się ochroną środowiska, komunikacją, Corporate Affairs, CSR, a także dla działów prawnych
W imieniu organizatorów:Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców, kwartalnika „Food-Lex” i Fundacji Climate Strategies Poland zapraszamy do udziału w webinarium.
Kontakt do organizatorów: Monika Jonczak – dyrektor ds. marketingu e-mail: m.jonczak@pfpz.pl Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców ul. Chałubińskiego 8,00-613 Warszawa M: + 48 604 143 104
Związek Polskich Przetwórców Mleka ul. Złota 59, budynek Lumen, piętro 6 00-120 Warszawa