Konferencja: Wycofanie żywności z obrotu. Ramy prawne i wyzwania w praktyce.
Home/Konferencja: Wycofanie żywności z obrotu. Ramy prawne i wyzwania w praktyce.
ZPPM objął swoim patronatem konferencję pt. „Wycofywanie żywności z obrotu. Ramy prawne i wyzwania w praktyce”, która odbędzie się 13 października 2021r. na platformie ZOOM. Organizatorem konferencji jest Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex”.
W programie:
Wycofanie żywności z obrotu – najbardziej newralgiczne elementy z perspektywy prawnej
Testowanie procedury wycofania wyrobów z rynku w świetle wymagań standardów BRC-GSFS ver.8 i IFS Food ver.7
Odpowiedzialność cywilna za szkody wyrządzone przez żywność – jak się przygotować, jak reagować
Case study kryzysu związanego z wycofaniem oraz reklamacje
Monika Jonczak – dyrektor ds. marketingu e-mail: m.jonczak@pfpz.pl Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców ul. Chałubińskiego 8 00-613 Warszawa M: + 48 604 143 104
Związek Polskich Przetwórców Mleka ul. Złota 59, budynek Lumen, piętro 6 00-120 Warszawa