Webinarium: Znakowanie środków spożywczych, 23-24.09.2020
Home/Webinarium: Znakowanie środków spożywczych, 23-24.09.2020
ZPPM objął swoim patronatem, organizowane przez PFPŻ webinarium pt.: „Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych”, które odbędzie się w dniach 23-24 września br. w godz. 10.00 -13.00 na platformie ZOOM.
Webinarium przeznaczone jest dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów jakości i rozwoju, produkcji, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych!
Program webinarium obejmuje następujące zagadnienia:
Podawanie informacji o pochodzeniu produktów spożywczych, w tym składników podstawowych, w świetle aktualnych przepisów i wytycznych Dorota Balińska-Hajduk, Karolina Kaszewska-Romańczuk – Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
Dobrowolne znakowanie produktów spożywczych na gruncie rozporządzenia 1169/2011 Joanna Krakowiak – Kancelaria Wardyński i Wspólnicy
Limity tolerancji składników odżywczych deklarowanych na etykiecie Beata Przygoda – Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego Państwowy Zakład Higieny
Nazwa produktu spożywczego. Czy zawsze jest podana w sposób prawidłowy? Małgorzata Krzepkowska – J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.
Obecne i przewidywane wymogi prawne podawania informacji środowiskowych na opakowaniach Magdalena Dziczek – Związek Pracodawców EKO-PAK