Home/Akademia Prawa Żywnościowego 19-20 maja 2021r.
ZPPM objął swoim patronatem konferencję „Akademia Prawa Żywnościowego” , która odbędzie się w dniach 19-20 maja 2021r. w formule on-line na platformie ZOOM. Organizatorem konferencji jest Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex”.
W programie:
Zanieczyszczenia żywności – nowe wymagania i prace legislacyjne
Bezpieczeństwo zdrowotne materiałów do kontaktu z żywnością w świetle obowiązujących przepisów i wytycznych UE
Antybakteryjne właściwości konopi – substancje bioaktywne w żywności i w opakowaniach do żywności
Spodziewane zmiany prawne istotne dla przemysłu spożywczego wynikające z unijnych strategii „Zielony Ład” i „Od pola do stołu”
Zasada przenoszenia dodatków do żywności – kwestie wymagające uwagi
Zmiany w funkcjonowaniu Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych wynikające z nowych kompetencji zawiązanych z kontrolą w obrocie handlowym
Orzecznictwo dotyczące jakości i bezpieczeństwa żywności – kwestie istotne dla przedsiębiorców
Kultura bezpieczeństwa żywności w świetle aktualnych wymagań
Organizatorzy gwarantują najbardziej aktualne informacje dotyczące przepisów regulujących jakość i bezpieczeństwo żywności!
Kontakt do organizatorów: Monika Jonczak – dyrektor ds. marketingu e-mail: m.jonczak@pfpz.pl Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców ul. Chałubińskiego 8 00-613 Warszawa M: +48 604 143 10
Związek Polskich Przetwórców Mleka ul. Złota 59, budynek Lumen, piętro 6 00-120 Warszawa